’30 Days Of Night’ (2007) | Žuti titl

’30 Days Of Night’ (2007)

Konačno su i vampiri došli na red!

Mi hangri

Mi hangri

Nakon što su zombiji počeli sprintati i ponašati se kao bijesni psi, ušavši tako u modernu eru svog postojanja (i zapravo drugi život), na red su došli i vampiri, koji su dobili sličan tretman. Baš kao i u drugim sjajnim vampirskim filmovima, ovdje nemamo posla s pedantno ušminkanim grofovima koji buše rupice u vratovima djevica, već o gadnim zubatim frikovima koji grgljaju krv nakon otkidanja grkljana svojim žrtvama. Doduše, izgledaju kao ruski mafijaši koji recitiraju poeziju, ali svejedno – efekt je dobar.

Priču znate svi – gradić na Aljasci opsjedaju vampiri nakon dolaska mjesec dana duge polarne noći, a mladi šerif primoran je spasiti stanovništvo od sigurne smrti. Je li to moguće? Skoro pa da je.

Isprana fotografija uspijeva lijepim polarnim pejzažima dati posebnu notu ljepote, Josh Hartnett je dobar, režija prve scene masovnog napada genijalna (David Slade zna posao), gore fenomenalan… Što bi više htjeli od modernog vampirskog horora?

Nisam čitao strip, al sad me zanima.

Sjekira je najbolji čovjekov prijatelj

Sjekira je najbolji čovjekov prijatelj

Liči malo na Marilyna Mansona

Liči malo na Marilyna Mansona

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: