‘9 1/2 Ninjas!’ (1991) | Žuti titl

‘9 1/2 Ninjas!’ (1991)

Dvije nindže (ostalih sedam i pol nisu ovdje)

Dvije nindže (ostalih sedam i pol nisu ovdje)

Erotska akcijska ninja komedija iz ranih devedesetih!

A jedina stvar bolja od groznih američkih ninja filmova iz ranih devedesetih je – grozna parodija na grozne ninja filmove iz ranih devedesetih!

‘9 1/2 Ninjas!’ je, kao što mu samo ime kaže, ne samo parodija na ninja klasike, već i parodija na ‘Devet i pol tjedana’. Aha. Prvi i jedini film Aarona Barskyja, snimljen godinu dana nakon što je dotični radio kao asistent režije na ‘Pretty Woman’. Napominjem to samo zato jer ne mogu vjerovati da je netko tko je na bilo koji način radio na filmu mogao snimiti nešto… ovakvo. Kakvo?

Ako vam je do jedinstvene mješavine gađenja i zabave, ‘9 1/2 Ninjas!’ je uistinu neopisivo neduhovit i iritantan, do te mjere da su prosječne hrvatske komedije čisti Larry David u usporedbi s ovim. Pripremite se na kolaž zastrašujuće loših skečeva izgrađenih oko klasika holivudske produkcije i standardnih klišeja: parodije na ‘Wall Street’ miješaju se s idiotskim motivom ninji, poveznicom za središnju ljubavnu priču. Naravno, podloga je i ‘Devet i pol tjedana’, s ninja obukom kao zamjenom za klasični romantični seting, a iako se reklamira kao ‘erotska akcijska ninja komedija’, seksa skoro-pa-da-nema (baš kao ni komedije… a i ninje su diskutabilne) – ovo je ipak B-šrot za klince koji mentalno tek izlaze iz 80-ih pa će poslužiti i pokoji bikini i gola sisa. Ali hej, drkali smo 1991. i na jadnije stvari…

Conopoly!

Conopoly!

Nudlsi su najbolji pod tušem

Nudlsi su najbolji pod tušem

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj