’13 Assassins’ (2010) | Žuti titl

’13 Assassins’ (2010)

Narodni heroji

Narodni heroji

Novi Miikeovi samuraji. I to kakvi!

Ova, prva verzija koja kruži Webom zapadnjački je cut, više od 20 minuta kraći od originala – no iako sam si rekao da ću ga preskočiti i čekati japansku izvornu verziju, tko zna kada će i kako ona biti dostupna, a na kraju krajeva, novi Miike se ne čeka kad ga se ima u bilo kojem obliku, zar ne? Posebno kao je ovako dobar.

Remake istoimenog klasika iz 1963. odlična je, prava old school samurajska saga, snimljena poput klasične Kurosawine povijesne drame, upakirana poput opake, krvave chambare i začinjena klasičnim ‘mikeovskim intervencijama’.

Trinaest partizana, pardon, fajtera i samuraja koji u danima nakon velikog rata klanova nemaju previše posla s naoštrenim čelikom, spremno dočeka priliku za samoubilački diverzantski napad na zlog, sadističkog mladog vladara kojeg zabavlja rezati ruke i noge djevojkama te ih koristiti kao igračke. Onda kada lukom i strijelom ne ubija žene i djecu, onako, prije večere.

Rezultat je pravi feudalni akcić, s epskim glavnim fajtom u trajanju od čak sat vremena (!), slasni retro provod za sve fanove sijevajućih katana.

Gusjenica, V 2.0

Gusjenica, V 2.0

Posljednja igra leptira

Posljednja igra leptira

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: