’4bia’ (2008) | Žuti titl

’4bia’ (2008)

Ajmo žene, oči, deset kuna komad!
Ajmo žene, oči, deset kuna komad!

Tajlandska horor antologija.

Jedan od filmova koje smo ove godine uspjeli propustiti u Udinama. Nažalost, dodao bih sad kad sam ga konačno pogledao. Jer ako ništa drugo, prva priča ('Happiness') i sadržajem i vizualno razvaljuje i treba je vidjeti na velikom platnu, ona o djevojci koja, lijepa, sama i s nogom u gipsu, razmjenjuje SMS s nepoznatom osobom, sve dok ne skuži da… Pa, nećemo spojlati, ali recimo samo da je ovih 25 minuta snimljeno savršeno, od kamere i atmosfere do stila, s taman lijepim začinom jeze koji nešto što prijeti biti savršenom modernom tinejdžerskom ljubavnom epizodom u trenutku pretvori u čisti skeri šit. Elegantno i efektno.

'Tit For Tat' podsjeća na glavne alate tajlandskog horora – crnu magiju, pa priču o ekstremnom školskom nasilju, snimljenu kao ludo stilizirani video spot, pretvara u krvavu osvetu, živčanoću koja pluta između napornog i ludo zabavnog. Šteta što je CGI kao blesavi crtić.

U 'In The Middle' ekipa na raftingu ima problema s duhom mrtvog prijatelja (tako im i treba kad se zajebavaju sa 'Shutterom', hehe – isti je redatelj radio ovu priču!), a finale 'Last Fright' (režirao drugi redatelj 'Shuttera') je još jedan elegantni psihološki triler/horor o stjuardesi koja putuje s lešom u avionu.

Film lijep kao slika
Film lijep kao slika
To znači namirisati opasnost
To znači namirisati opasnost

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*