‘Alien Abduction: Incident in Lake County’ (1998) | Žuti titl

‘Alien Abduction: Incident in Lake County’ (1998)

 

Prokleti Marsovci!

Prokleti Marsovci!

‘Paranormal Activity’ sa svemircima.

Zapravo, američki ‘Ghostwatch’, ako imamo na umu da je riječ o TV proizvodu. Iako 1998. godine trend lažnih dokumentaraca nije bio toliki kao nakon ‘Blair Witch Project’, filma koji se pojavio tek godinu dana kasnije (!), kao i novog megarevivala u novom mileniju, Dean Alioto je još tada snimio svoju verziju klasičnog mockumentaryja ‘pronađene snimke’, u ovom slučaju snimke kućnog videa obitelji koju napadnu svemirci.

Sve počinje ugodnom obiteljskom večerom za Dan zahvalnosti, a stvari se zakompliciraju kad im u komšiluk sleti svemirski brod – mali sivi krenu opsjedati kućanstvo, poput duhova ulazeći u prostorije i glave ukućana. Sve to temeljeno na stvarnom događaju (Google: The McPherson Tape).

Nažalost, zbog osrednje glume i atmosfere film danas nije uvjerljiv kao mockumentary (kako možeš popušiti stvarnost u kojoj jedna od junakinja kaže: You’re giving me the creeps; ipak, 1998. su mnogi pali u predinfarktno stanje gledajući ovo na TV-u kao pravu stvar), no unatoč tome, ako se ni ne pokušate uživjeti u divljenje rekonstrukciji izmišljene stvarnosti, ostaje sasvim zabavan i gledljiv B-SF-horor.

 

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*