‘Alligator’ (1980) | Žuti titl

‘Alligator’ (1980)

Vrijeme za iznos smeća

Vrijeme za iznos smeća

Aligator iz kanalizacije!

Danas, kada nas je zapljusnuo novi val reptilskih filmova, a krokodili i aligatori ponovo postaju ubojitim mašinama za eksploatiranje na najbolji mogući post-‘Ralje’ način, vrijedi se podsjetiti kako se to radilo prije skoro pa 30 godina, po receptu američke B-produkcije.

U svojoj kućnoj zbirci imam aligatorsko-krokodilskih filmova na bacanje, ali ovaj se našao na listi prioriteta zbog dva bitna faktora – prvi se zove Henry Silva, koji ovdje glumi ambicioznog lovca na krokodile (jako, jaaako mala uloga), a drugi Robert Forster, u glavnoj ulozi policajca.

No, ‘Alligator’ se pokazao zanimljivijim od pokazne vježbe dvije ikone – štoviše, ovo je odličan niskobudžetni animal attack film (btw, Lewis Teague tri godine kasnije režirao je ‘Cujo’) koji eksploatira mit o aligatorima iz kanalizacije, u ovom slučaju aligatoru koji je u cijevima i kanalima odrastao do abnormalnih proporcija. Nakon što je pojeo nekoliko ljudi pod zemljom, odluči izići na površinu…

U šetnji gradom

U šetnji gradom
Henry Silva, nije u rodu sa Super Silvom

Henry Silva, nije u rodu sa Super Silvom

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj