‘Alluda Majaka’ (1995) | Žuti titl

‘Alluda Majaka’ (1995)

Fitness

Fitness

Tolivudski blockbuster!

Za ovaj ste film čuli, iako vjerojatno toga niste ni svjesni – naime, uvodna scena s jurnjavom i konjem koji prozklizi ispod prikolice kamiona bio je i ostao veliki, veliki hit na YouTubeu, no eto konačno da toj epskoj sceni dodamo i kontekst pa pogledamo cijeli blockbuster slavnog Chiranjeevija (najpoznatijeg glumca Tollywooda, poznatog upravo po nadimku ‘Megastar’, a i po još jednom YouTube hitu, onom u kojem obrađuje Jacksonov ‘Thriller’!), jedan od kontroverznijih (cenzori su se okomili na ‘vulgarni dijalog’) i poznatijih uradaka u povijesti telugu kinematografije.

Jurnjava na konjima je uistinu suluda i nevjerojatna, a ona počinje odmah u prvih pet minuta, s neviđenom destrukcijom, padovima ljudi i životinja, razbijanjima, rušenjima, lomljavom… Kao u HK filmovima osamdesetih!

Traktorijada

Traktorijada

On je ljut!

On je ljut!

 

Oduvijek me kod ovakvih indijskih filmova fascinirao njihov neopisivo frenetični tempo, no unatoč tome što je u montaži sve narezano tako da traje dvije i pol sekunde, uz neizbježenu dramatičnu glazbu/zvučne efekte i melodramatičnu glumu, konačan rezultat svejedno ispadne dug čak tri sata! A svašta je stalo u ta tri sata, svašta…

Od obiteljskih i zemljišnih svađa, lažnih optužbi za prostituciju, suicida i bijega od policije zbog optužbi za namješteno ubojstvo do velikih zavjera, lažnih identiteta, biznisa… Teško je uopće prepričati o čemu se radi jer se radi stvarno o svačemu.

Ustaša

Ustaša

Foot fetish

Foot fetish

 

Genijalni setovi, ples, pjevanje, pucnjava, krv, kaos, blesavi humor, akrobatski fajt s traktorima (!), brkovi, kung fu, obrada ‘We Will Rock You’, grandiozno finale s kobrom, gliserima, bazukom i helikopterom… Akcija je stvarno maestralna, ali ipak je šteta što većina od ta tri sata otpada na sapunicu u kojoj se zaljubljuje, spekulira i melje tristo na sat.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*