America’s Got Talent S07E01 (2012) | Žuti titl

America’s Got Talent S07E01 (2012)

William Close

William Close

Povijesni komad televizijske zabave!


Prva epizoda sedme sezone showa “America’s Got Talent” najbolji je komad masovne zabavne emisije koji sam možda i ikad gledao. Konačno smo, kao ogromni fanovi lika i djela Howarda Sterna, dočekali da ga gledamo u prime-timeu tv programa što je dotični apsolutno zaslužio, ali ipak predugo čekao, razvaljujući radijski eter uzduž Amerike pomičući granice zabavne industrije suludim i kontroverznim emisijama da bi svoj puni potencijal i slobodu realizirao tek na satelitskom Siriusu, usput pokorivši box-office filmom baziranom na bestesller autobiografiji. Da, da, od ove sezone upravo se “Kralj svih medija” našao u sudačkoj ulozi, taman dajući sve začine potrebne za vrhunski spektakl. Vjerovatno najvažnija stvar s njegovim angažmanom jest činjenica da je vratio od mediokritetne splačine prebjeglu, manjinsku, ali dovoljno bitnu publiku gladnu originalnosti i svježine. Ovaj krakati genij upravo iskrenost ističe kao jedinu tajnu svog uspjeha i svojim nastupom vraća povjerenje u masovne televizijske projekte.

Jorge and Alexa Narvaez

Jorge and Alexa Narvaez

Ben Plaque

Ben Plaque

Stvarno nitko ne radi televizijski spektakl ovako moćno kao Ameri. Do savršenstva su istesali montažu pa demonstracijom moći sjeckaju fragmente i ritmičnim prilozima pripremaju teren na nešto mirniji ali najbitniji “kazališni” dio pumpajući doživljaj pogođenom glazbom. Publika je kako i treba biti, iznimno bitan dio cijele bajke pa otvoreno iskreno negodovanje krcate dvorane teže pada od mišljenja samog žirija, ali stajaće ovacije, s druge strane, upotpunju ono što zapravo i jest koncept, a to je slavlje talenta i rada na njemu. Ameri, ko Ameri,… uspjeli u onom što im i jest najveća misija — uvijek iznova nešto učiniti najvećim što je ikad postojalo. Nama je još draže da je konačno dokazano kako je spoj karizme iskrenog Howarda Sterna sa turbo produkcijskom tehnologijom izvrsna ideja, a za njenu savršenost samo su još potrebne zapravo i najveće zvijezde ovog spektakla, a to su — istinski talenti.

I nisam fan plesnih skupina pa sam ih gledao, i nisam nikad očekivao da ću se naježiti kad je William Close zasvirao svoju ogromnu harfu, baš su mi sjeli Jorge i Alexa Narvaez sa svojim veselim nastupom, na magičnu napetost Pena i Tellera podsjetio me odličan Ben Plaque sa svojim snajperskim samostrelom, bez daha ostavilo sićušno, ali doslovno nevjerovatno akrobatsko djevojče Amazing Elizabeth, dojmila me priča i nastup Maurice & Shanice Hayes, ocu i kćeri uličnim sviračima, izuzetan je bio i nastup eksperimentalno-plesne trupe Light Wire Theater, koja je u potpunom mraku vrlo impresivno uprizorila jurski svijet, no najmoment večeri ipak je priskrbio Simply Sergio, jedva se izborivši za još jednu šansu nakon ne baš bajne izvedbe “Ipaneme”, a onda opalio “God Bless America”, onako iz srca da se vidi da čovjek voli ovu zemlju i zaradio ovacije publike i Howardov zagrljaj dok je Sergiova bolja polovica u pozadini plesala sa Nickom Cannonom koji je odlično odradio voditeljski dio posla.

Maurice & Shanice Hayes

Maurice & Shanice Hayes

Howard i Simply Sergio, doš dva kralja i imaš poker!

Howard i Simply Sergio, doš dva kralja i imaš poker!

Vjerujte mi, ako je suditi samo po jednoj epizodi, a sve predispozicije su tu, sedma sezona je uistinu povijesni komad televizijske zabave.

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: