‘And Soon The Darkness’ (1970) | Žuti titl

‘And Soon The Darkness’ (1970)

Mlade dame u trenucima sreće

Mlade dame u trenucima sreće

Tradicija filmova u kojima djevojke na bezbrižnom putovanju dobrom starom Europom nadrapaju zbog lokalnih sadista, bogata je i sjajna u posljednjih nekoliko desetljeća filmske povijesti.

A najbolje je rezultate, naravno, polučila tijekom sedamdesetih – Eli Roth nedavno je s ‘Hostel 2′ odao počast ovom eksploatacijskom mikro-žanru, prije svega njemu omiljenom talijanskom biseru ‘Being Twenty’, no iako su Talijani bili šampioni u igri (sjetimo se i ‘Late Night Trains’), ni Britanci nisu zaostali sa svojim oružjem.

Poput ovog, skrivenog klasika ‘And Soon The Darkness’, koji je svakako bliže klasičnom, sjajno snimljenom, stilski briljantnom trileru nego običnoj eksploataciji, obzirom da nema ni golotinje ni krvi, a sve se zasniva na priči o dvije lijepe, mlade djevojke iz Engleske, na biciklističkom obilasku francuskih selendri.

Kada jedna od njih osjeti hormone, napali se na lokalnog frajera, a potom nestane; druga se da u potragu, zajedno s nama, dok uživamo u sjajnoj atmosferi i nenadjebivom duhu ere.

Skladište za englesku ljudetinu

Skladište za englesku ljudetinu
Aha, ovo je čiča s gaćicama na glavi

Aha, ovo je čiča s gaćicama na glavi

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*