‘Angel Enforcers’ (1989) | Žuti titl

‘Angel Enforcers’ (1989)

Hitmani - braća po oružju

Hitmani – braća po oružju

Godfrey Ho!

Nekolicina zna što može očekivati od filma čim čuju to ime. Filmovi Z produkcije iliti cut/paste filmovi više nisu toliko popularni. Njihovo zlatno doba su bile osamdesete pogotovo u ninja boomu ere kad se svaki film s ‘ninja’ u naslovu dobro prodavao na Zapadu.

Namjerno sam izabrao njegov uradak u kojem za čudo nema ninja niti u naslovu niti u filmu. A nije niti cut/paste. Rekli bi da je ovo jedan od njegovih ‘normalnih’ filmova. Ima početak i kraj (neki njegovi naslovi stvarno nemaju kraj). Na trenutke čak ima odličnu akciju kakve se ne bi posramio niti Johnnie To, a na trenutke izgleda kao nešto iz Bore Lee produkcije. Loša gluma je naravno prisutna svuda, neki dijalozi nemaju previše smisla, a tu je i glavna glazbena tema koju je maznuo iz Carpenterovog ‘Halloweena’. Traje 80 minuta, a spašava ga to što je stvarno dinamičan i ne prođe tri do četiri minute da netko nije ubijen, pretučen ili mu se prijeti ubojstvom pa čak i gay silovanjem.

Uglavnom, četiri policajke se igrom slučaja zakvače protiv krijumčara dijamanata u čijoj akciji undercover policajac spašava život jednoj od njih. No tako otkriva svoj identitet negativcima pa završi u sigurnoj kući na čuvanju. Šefica velike podzemne organizacije šalje na njega dvije ubojice – jedan ga ubije, ali i sam umire od ruku naših junakinja. Slijedi brutalna osveta, koja uključuje zamku od grijača, leda, bombe i dosta žice, zamka kao stvorena za ‘Saw’.

Iskreno, ovo je na kraju neočekivano ispao Hoov najnormalniji film koji sam pogledao. Čak i uz gay silovanje.

Titlovi sve govore

Titlovi sve govore

Ovo će biti neugodno

Ovo će biti neugodno

 

 

 

 

 

 

 

 Komentiraj

Logiraj se preko:


*