Home Arhiva a-b-c-d-e Assassins’ (2009)

Assassins’ (2009)

Assassins’ (2009)
0
0
Tako to rade profići

Tako to rade profići

Bravo, bravisimo!

Iako je sa ‘Shamo’ Pou-Soi Cheang malo posustao, s ‘Assassins’ se vraća na staze ‘Dog Bite Dog’ pa snima još jedan masterpis kakav je Hong Kongu u posljednje vrijeme itekako potreban, savršenu mješavinu trilera, krimića i drame koja kao da je ustala s redateljskog stolca jednog Johnnie Toa – i vidi vraga, To je ovdje producent!

‘Assassins’ je priča o paranoji koja se rađa kada netko pokuša smaknuti tim profesionalnih ubojica, specijaliziranih za egzekucije koje izgledaju kao nesretni slučaj – toliko vam mogu reći a da ne spojlam, a sve to stilski sliči na melankoličnu poeziju akcije viđenu u ‘Sparrow’, s jednako pedantnim koreografijama kriminala, ali bez elementa mjuzikla i s krvavim ‘Inredible Machine’/’Final Destination’ egzekucijama umjesto duhovitih krađa.

Zapravo, ovako stilski savršeno djelo već dugo nisam gledao, a osim fantastičnih kadrova, i sve ostalo funkcionira – filmčina teške kategorije!

Roštiljada

Roštiljada
Lajfs a bič end den ju daj

Lajfs a bič end den ju daj

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT