‘Assault Girls’ (2009) | Žuti titl

‘Assault Girls’ (2009)

Lijepa i agresivna

Lijepa i agresivna

Mamoru ‘Ghost In The Shell’ Oshii u igranom modu!

Kad ne radi animaciju koja okreće svijet naglavačke, Mamoru Oshii snima igrane filmove koji… pa, često izgledaju kao animacija, baš kao što je ovaj akcijski SF u osnovi igra sa živim glumcima u digitalnom svijetu ispunjenom stilski ispoliranim, hi-tek stripovskim CGI okolišem.

U osnovi, ‘Assault Girls’ je Oshiijeva prilika za igranje sa stilom i vizualijama, a s druge strane prilika da se poigra s klasičnim distopijskim temama koje smo vidjeli sto puta, samo na opet novi, moderni japanski način.

Riječ je o futurističkoj video igri po imenu Avalon, virtualnoj stvarnosti u kojoj se naši mangoidni junaci i junakinje bore s divovskim zlim beštijama iz pustinjskog pijeska, a onda s vremenom i jedni protiv drugih. Rezultat je ludo izgledajući produženi foršpan za video igru, ali i prilično promašeni film kojem kvalitetu srozava i to što likovi govore na miikeovski očajnom engleskom jeziku.

Priznaj!

Priznaj!
Assault Girl

Assault Girl

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj