‘Bad Ass’ (2012) | Žuti titl

‘Bad Ass’ (2012)

Dont fak vit d bedes!Danny Trejo je Opaka guzica!

Kad se pojavio prvi foršpan za ovaj film, nikom nije bilo jasno postoji li on uistinu ili je riječ samo o lažnom trejleru koji je posudio usluge jedne glumačke ikone (Danny Trejo) za virtualnu dugometražnu igranu verziju popularnog YouTube videa. Sada, kada smo konačno svojim očima pogledali svih sat i pol filma ‘Bad Ass’, možemo sa stopostotnom sigurnošću potvrditi – da, on postoji i ne samo to, postoji kao prva ‘ozbiljna’ filmska adaptacija internetske forvadruše u povijesti!

Temelj je forvarduša ‘Epic Beard Man’, čuveni obračun u autobusu, između 67-godišnjeg Thomasa Brusa i mlađeg crnca Michaela, koji je napao starca nakon praktički ničim izazvane rasne svađe, ali potom izvukao i deblji kraj iliti razbijenu facu.

‘Bad Ass’ u režiji Craiga Mossa (‘The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall And Felt Superbad About It’) mijenja rasne odnose pa opet ide tragom ‘brown powera’ jednog ‘Machete‘ – Trejo je stari Meksikanac koji nakon ugnjetavanja i osvete u javnom prijevozu zarati s naci-skinjarama, ali taj uvod nema previše veze s ostatkom filma, u kojem Trejo gonjen ubojstvom najboljeg prijatelja postaje osvetnikom i borcem za pravdu, usput rješavajući problem političke korupcije. Nažalost, Moss nije najbolji redatelj na svijetu pa ne zna baš kako bi snimio previše atraktivan film s ovom premisom – nije ovo niti ‘Death Wish’ niti ‘Hobo With A Shotgun’, tek kompilacija epizoda nasumičnog nasilja i blesavog humora, snimljena bolje od klasičnog STV uratka i s njuškama kao što su Trejo i Ron Perlman. Pa ako vam je to dovoljno za ubiti sat i pol, izvolite.

I on je tu, ali u mikro-maloj, ultra-sporednoj ulozi

Kontrola, karte molim!

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: