‘Best Worst Movie’ (2009) | Žuti titl

‘Best Worst Movie’ (2009)

Goblini? Trolovi?

Goblini? Trolovi?

Nilbog.

Jedna riječ – i jedna brojka: ‘Troll 2’. E sad, diskutabilno je to je li ‘Troll 2’ najbolji najgori film svih vremena, ali ono o čemu nema rasprave jest da je riječ o jednom od većih filmskih kultova u Americi, ali i šire. Zašto, zna svatko tko ga je pogledao.

Claudio Fragasso, Talijan na privremenom radu u Utahu, snimio je 1990. godine neslavnu sagu o zlim goblinima vegetarijancima u napadu na skladnu američku obitelj i jednako neslavno propao. No onda se dogodila postmoderna, a narod je odabrao junaka: ‘Troll 2’ bio je jedan od onih filmova koji je garantirao zabavu u svakoj svojoj sekundi, tijekom svakog novog prikazivanja, generacijama koje su se tek rađale kada je on snimljen.

‘Best Worst Movie’ dokumentarac je u režiji Michaela Stephensona, sada odraslog dječaka iz filma, a koji šarmantno i često urnebesno pokazuje u čemu je stvar: zašto je ‘Troll 2’ to što jest, putujući po ludim fanovskim projekcijama, razgovarajući s cijelom ekipom i otkrivajući da se u nekim videotekama ovaj naslov nalazi u ‘holy fucking shit’ sekciji, kao i to da stvarnost ponekad zna biti luđa od fikcije (Fragasso je priča za sebe, genijalan lik, pravi talijanski cigo).

Dugometražno seciranje fenomena čista je emocionalna vožnja koja razotkriva sve njegove strane, a iako ima svojih mana (mogao je biti kraći, recimo), ‘Best Worst Movie’ svejedno donosi strast koju trebaju pogledati (pa i doživjeti) svi koji vole film.

I da, zapamtite: „You can’t piss on hospitality. I won’t alowe it!“

Fanatizam u najboljem izdanju

Fanatizam u najboljem izdanju

Fumaremikaco!

Fumaremikaco!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj