‘Black Ransom’ (2010) | Žuti titl

‘Black Ransom’ (2010)

Ne ubijaju pištolji, nego ljudi
Ne ubijaju pištolji, nego ljudi

Simon Yam i zli mafijaši.

Po tko zna koji put – i neka je! Najnovija inkarnacija čudnog mješanca klasičnog Hong Konga i Hollywooda, jedan, ono, baš za Udine, zove se ‘Black Ransome’ i donosi sve što od jednog takvog filma i očekujemo – sat i pol zabave uz priglupe i patetične trenutke, ali i sjajnu akciju, pucačinu, kung fu i krv.

Zbog čega ovo i jest dobrim dijelom dobra stara HK mješavina trilera, krimića, akcića i drame, s hrpom cool likova, kaotičnih situacija, nepotrebnih debilana i potrebnih zgodnih žena. I sa Simonom Yamom kao starom detektivskom iskusnjarom, naravno.

U osnovi, ovo je priča o odredu bivših policajaca, a sada osvetnika koji otimaju i ubijaju mafijaške vođe, navukavši na vrat ne samo zle kriminalce, već i policajce koji žele stati na kraj vigilante kaosu u gradu. Nije genijalan, ali je fina, ma koliko na trenutke iritantna zabava i svakako napredak za Keung Kwok Mana, kojeg znamo po ‘Bullet & Brain’.

Dobri stari Simo
Dobri stari Simo
Nezdrava vožnja
Nezdrava vožnja

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj