‘Born To Raise Hell’ (2010) | Žuti titl

‘Born To Raise Hell’ (2010)

Ne žmiri dok gađaš!

Ne žmiri dok gađaš!

Seagal protiv cigana – ljut, puno psuje i šutira guzice.

Ne znam jel’ ga ohrabrio ‘Lawman’, ta divna stvar koja se dogodila televiziji, ali Steven Seagal opet koristi svoje salom prekrivene mišiće pa ne samo da se hvata vatrenog oružja, već hvata i svoje protivnike za zglobove te demonstrira sve varijante aikida i samoobrane, u nekoliko sočnih šora. Seagal je ovaj film napisao i producirao, ali srećom ne i režirao, jer je režija prilično loša i iritantna, a tu zaslugu preuzima Lauro Chartrand, kaskader koji je postao redatelj.

I ovaj je film, a gdje će drugdje, Stevica snimio u Rumunjskoj, gdje je smještena i radnja – priča o američkom policajcu koji s lokalnim plavcima upada u zapetljanu mrežu ruskih dilera i ciganske mafije, upetljane u provaljivanjima u kuće i sadistička silovanja, pomalo i nekrofiliju.

Daleko je sve to, naravno, od klasičnih akcića Seagalovog zlatnog doba, ali na traci istočnoeuropske akcijade koja je na u invaziji na video scenu već nekoliko godina, ‘Born To Raise Hell’ itekako iskače količinom ludila pa tako dobivamo i više nego zabavan komad kretenarije u kojoj možete čuti mafijaša kako izgovara rečenicu: ‘Midgets are little short – money should never be.’ Seagal, koji izgovara rečenicu ‘he’s not Jesus, he’s just a fucking gypsy!’ je, ukratko, majstor pisanja.

 Previše kose na ključnim mjestima

Previše kose na ključnim mjestima

Stevo kiropraktičar

Stevo kiropraktičar

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*