‘Carriers’ (2009) | Žuti titl

‘Carriers’ (2009)

Vodite me dermatologu!
Vodite me dermatologu!

Odlična nova horor-drama.

Anadr dej, anadr horor – ovog puta novi naslov u sve popularnijem i aktualnijem žanru ubojitih virusa koji tamane ljudski rod i prijete pravom apokalipsom.

Cijeli postav je klasičan za road muvije koji govore o pandemiji, pomalo na foru klasičnog zombi filma, ali ne baš – uključujemo se priču koja se već neko vrijeme odvija, ravno u automobil s četvoro frendova koji bauljaju prerijom bježeći od virusa goreg od svinjske gripe, kao i ljudi koji, zaraženi i zdravi, pokušavaju preživjeti na sve moguće načine, makijevalistički redefinirajući 'zakone humanosti'.

Ovo nije toliko film šokova i krvi, koliko dobre emotivne razrade i finog kombiniranje drame i horora (zapravo, bolje reći trilera), s pametno raspisanim likovima, američkim seoskim minimalizmom i zaraženima koji ne jedu ljudetinu, ali su svejedno zajebani. Plus malo politike, dobre atmosfere i pandemijske psihologije.

'Bolnica'
‘Bolnica’
Rasizam je bolest
Rasizam je bolest

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: