‘Chained’ (2012) | Žuti titl

‘Chained’ (2012)

Prosječna večer u domu obitelji koljača

Prosječna večer u domu obitelji koljača

Vratila se Jennifer Lynch, s novim serijskim ubojicama.

Nakon kreativne pauze duge čak 15 godina, kćer omiljenog nam Davida Lyncha sada već ozbiljno snima filmove s razumnim pauzama između naslova – njezin prvi veliki come-back nakon ‘Boxing Helena’ (‘Surveillance’) nam se svidio, ‘Hisss’ je bio mješavina loše šale i egzotične eksploatacije, a sada je na red došao i ‘Chained’, film o taksistu koji je usput i serijski ubojica. A koji jednog dana otima dječaka svoje žrtve, veže ga lancem u svojoj kući pa uči zanatu, nadajući se da će ga klinac naslijediti kad naraste.

Neki kažu da je film popalio ‘Bereavement’ (koji nisam gledao), koncept malo podsjeća i na friški japanski ‘End of the Night’ (koji nažalost jesam), a egzekucija tog koncepta ima prepoznatljivu ‘linčevsku’ atmosferu, sablasni soundtrack, duge i creepy kadrove koji izvlače produkciju iz sfere još jednog jeftinog Anchor Bay hororca. Nažalost, ostatak smjese nije toliko dobar – klaustrofobično odrađeni koncept psihološke studije uma poremećenog kilera utemeljen je na prilično banalnim nogama, a Jessica jednostavno kao da nema snage izvući cijelu stvar izvan klišeja, pomalo neuvjerljive glume i (još jednog) polaganja nade u snagu obrata na samom kraju umjereno krvavog teatra. Istina, obrat jest neočekivan – ali je li dovoljan?

U konačnici, iako ‘Chained’ nije nužno loš, to ne znači automatski da je dobar, a usto se čini da je sve što je imao za reći mogao učiniti u pola sata. Da, bio bi to jako dobar kratki film.

Mala kućica u preriji

Mala kućica u preriji

Odrasli klinac i odrasli sajko

Odrasli klinac i odrasli sajko

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj