‘Countdown’ (2011) | Žuti titl

‘Countdown’ (2011)

Sadnja cvijećaKorejski Hollywood, primjer broj 324078.

Koreja je najbolja kad plovi sustavom ideja i jezikom njihovom izvedbe posve paralelnim s holivudskim. Ali kad se već ista ta Koreja u zadnjih nekoliko godina transformirala u moćnu filmsku mašineriju koja dobrim dijelom vjerno slijedi holivudske recepte, iako ih često realizira na daleko atraktivniji i zanimljiviji način (fraza: ‘kao Hollywood, ali dobar Hollywood’), valja ponekad pogledati i jedan od primjera iz te kategorije.

Poput ove mješavine drame, klasičnog trilera i jednako klasičnog humora, uglavnom sazidanog oko odnosa dva glavna lika, naravno muškarca i žene s rastućom seksualnom tenzijom koja kuha u pozadini njihove misije. A glavni muški lik, profesionalni utjerivač dugova, ima itekako zajebanu misiju – nakon što oboli od raka jetre i sazna da ima tek nekoliko mjeseci života, kreće u potragu za donatorom organa, a nalazi ga u tijelu prevarantice koja je tek nedavno izašla iz zatvora, gdje je završila nakon što je operacijom smanjila vaginalne zidove ne bi li efektnije iskorištavala seksualne potrebe naivnih bogataša.

Rezultat je solidnih, zabavnih, holivudskih dva sata, s mafijašima, tučnjavama, jurnjavama, odličnom fotografijom, dobrim i poznatim glumcima… Fina komercijala, u nedostatku moćnijih stvari.

Spremni za sportske igre?

Ona i on

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj