‘Cow’ (2009) | Žuti titl

‘Cow’ (2009)

Muuuuu!
Muuuuu!

Koliko vam je u životu stalo do čuvanja života?

U ovom slučaju, života krave, kao simbola preživljavanja u jedinstvenom kineskom filmu, u napetoj ratnoj akcijadi, crnoj komediji i potresnoj drami u jednom paketu.

Radnja je smještena u doba kinesko-japanskog rata, a u njezinom centru smješteni su jedan blago retardirani kineski seljak te jedna tvrdoglava strana krava, poklon Nizozemaca. Krava i seljak jedini prežive veliki pokolj u selu pa naš anti-junak odluči spasiti svoju i kravlju glavu pod svaku cijenu, okružen brojnim neprijateljskim snagama i živinom koja ne misli svojom glavom ni vimama. Drugim riječima, zli japanski okupatori i gladni Kinezi u totalnom ratnom kaosu nimalo mu ne pomažu u ostvarenju misije…

Fotografija je sjajna, vizualni i redateljski stil idealno razigrani, a mješavina prljavog realizma i ludila baš kao i humora i drame, komedije i tragedije, genijalna. Tjera vas da više cijenite mlijeko. I biftek.

Talibanske metode
Talibanske metode
Zaljubljeni par
Zaljubljeni par

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj