‘Dance Of The Dead’ (2008) | Žuti titl

‘Dance Of The Dead’ (2008)

Uspomena s maturalne večeri

Uspomena s maturalne večeri

Zombiji na maturalnoj večeri.

Večeri horor komedija se nastavljaju, a ovog puta na redu je još jedan odličan, u nizu do sada možda najbolji primjerak jednako najboljeg hibrida na svijetu – teen filma, horora i komedije. Hvaljenje ‘Dance Of The Dead’ čitao sam još u Cannesu, a posve smo se zagrijali kad smo vidjeli foršpan.

Konačan rezultat je u skladu sa svim očekivanjima – non-stop zabava sa zombijima koji malo bauljaju, malo trče, malo voze aute, malo plešu, ali uvijek napadaju i grizu svakog homo sapiensa koji im se nađe na putu. Kad s lokalnog groblja ekipa krene žderati maturante, kreće rat srednjoškolskih fajtera i lokalnih leševa. Uz puno pristojnog i veselog gorea.

Niski budžet i sitni zanatski podbačaji se podrazumijevaju, ali sve to kompenzira činjenica da u tih devedesetak minuta jednostavno nema stajanja i predaha, za što su zaslužni svi, od zombija koji se ispucavaju iz grobova, preko školarki koje sjekirom masakriraju napadače do agresivne zombi-žabe.

Kad bi se svaki mjesec snimio jedan ovakav film, svijet bi bio ljepše mjesto.

Ulov dana

Ulov dana
Posljedica lošeg tuluma

Posljedica lošeg tuluma

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj