‘Dark Blue’ (2002) | Žuti titl

‘Dark Blue’ (2002)

Kurt i sačmarica, ne može bit loše!Kurt Russell kao pokvareni policajac u rasno podijeljenom LA-u.

I ne samo on – tu je i Ving Rhames pa čak i jedan Master P, što samo pridodaje činjenici da ovaj film izgleda, diše i miriše kao da je snimljen početkom devedesetih. A što jest nevjerojatno ako znamo da djelce pripada novom mileniju. Ne treba stoga čuditi ni to što je prije deset godina prošao posve nezapaženo, jer ‘Dark Blue’ funkcionira kao policijski krimi-triler iz jedne druge filmske ere, preseljen desetak godina u budućnost.

Osim toga, devedesete su i vrijeme radnje, dani uoči čekanja presude za premlaćivanje danas pokojnog Rodneyja Kinga. Los Angeles kuha u rasnim tenzijama, a dok mješoviti par crno-bijelih ubojica ostavlja trag leševa u lokalnom supermarketu, LA se sprema na prijem prvog crnog šefa policije, koji čini sve što je u njegovoj moći kako bi razotkrio korumpiranu bijelu hobotnicu u svojim redovima. I tu onda dolazi i Russell, briljantan kao pokvareni policajac koji se hrva s vlastitim demonima.

Kurt nosi dobar dio filma na sebi, ali ‘Dark Blue’ je kao cjelina prava mala poslastica za ljubitelje žanra pred izumiranjem.

Poslušaj zvuk cijevi

Tradicionalne metode ispitivanja

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: