‘Dead Set’ (2008) | Žuti titl

‘Dead Set’ (2008)

Ja biti gladna!
Ja biti gladna!

Zombiji napadaju 'Big Brother' kuću!

Kakva ideja! Svaka čast Britancima – kanal E4 krenuo je s novom TV serijom, u sitkom/dramedy formatu (25 minuta epizoda, pilot od 45), ali bez pretjerano puno humora – ovo je čista horor drama, doduše prepuna satire na račun moderne televizije, ali i klasičnog zombi gorea: krvi, mesa, crijeva, odrezanih udova, komadanja lubanja, sažvakanih grkljana… Zapravo me čudi da se nije išlo na više komični recept, obzirom da je autor serije Charlie Brooker, jedan od genijalaca iza scenarija možda najbolje epizode briljantnog satiričkog serijala 'Brass Eye' (2001), one o pedofiliji. Ali uopće ne smeta – ovo je itekako zadovoljavajući i taman-koliko-treba duhoviti koktel. O klanju da ni ne govorim.

'Dead Set' počinje s klasično debilnom produkcijom 'Big Brothera', koja biva ometena 'nezgodnim' društvenim prilikama – Britanija je pred raspadom, ulične demonstracije pustoše zemlju, ali sve to ne uspije zaustaviti emitiranje najpopularnijeg reality showa, barem dok u igru ne dođu zvjerke koje svima redom počnu gristi vratove: zombiji!

Kandidati BB kuće, probrani u rasponu od seljačina preko glupih plavuša do transvestita, zajedno s producentima pokušavaju preživjeti – minus voditeljica izravnog programa iz studija, koja nakon ugriza postaje glavni kanibal.

Do sada su prikazane dvije epizode – čekamo dalje! Sve me to samo podsjetilo da konačno moram pogledati i pilot za 'Babylon Fields', TV seriju koja nikad nije bila te sreće da bude kupljena i emitirana, a koja se također bavila zombijima, samo na nešto drugačiji način (ustaju iz grobova i pokušavaju se vratiti svojoj svakodnevici koju su živjeli dok su… pa da, bili živi, iako to više nisu :)).

U svakom slučaju, živi mrtvaci ne samo da su i dalje 'in', već su došli i do televizije! Hura!

Prosječni 'BB' stanari: transvestiti i debili
Prosječni ‘BB’ stanari: transvestiti i debili
Brko je legenda
Brko je legenda

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj