Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Deadgirl’ (2008)

‘Deadgirl’ (2008)

‘Deadgirl’ (2008)
0
0
Robinja

Robinja

Psihološki-pseudoSF-kvazizombi-horor s torture porn estetikom i mrvicom perverzne ekstenzije 'Marebita' u sebi. I to odličan! Iz Amerike!

'You've never seen anything like this'; 'Nail-bitingly tense'; 'Brilliant'; 'The most original, daring horror film of the decade'… – kad naiđeš na takve preporuke, ne možeš a ne pogledati film. A zadnjih par dana baš gledam stvari o kojima sam čitao pohvale, iako me prečesto razočaraju. Primjerice, jeftina zombi-komedija 'Last Of The Living', koju su neki dosta hvalili, ispala je totalno bezveze.

A je li ovaj ispunio očekivanja?

'Dead Girl' je u neku ruku također zombi film, ali potpuno drugačiji, jedinstven, baš kao što je i posve drugačiji teen horor, a da ne spominjemo unikatnu poziciju u žanru filmova o odrastanju. Priča je to o dva školska prijatelja koji u podrumu bolnice pronađu djevojku, golu i zavezanu. Jedan je želi spasiti, a drugi je psihopat koji ju siluje i ubije. Ali ona oživi. Sajko nastavi koristiti besmrtnu djevojku za sve bolesnije sadoseksualno iživljavanje, ali kod drugog se javlja savjest… No to je samo početak!

Mračno, okrutno, svježe i odlično snimljeno, s izvrsnom fotografijom, glazbom te zvukom na kojem leži većina atmosfere i bu! efekata. Dobar, dobar, jako dobar film.

Slatki psić

Slatki psić
Veliki problem s probavom

Veliki problem s probavom

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT