‘Death Racers’ (2008) | Žuti titl

‘Death Racers’ (2008)

Auto koji jede ljude
Auto koji jede ljude

Eksploatacijska STV verzija remakea klasika – cijeđenju nema kraja!

Prvo su bili Corman, Bartel, Carradine i Stallone, kao što svi znamo, a onda je Paul W.S. Anderson snimio gledljivu, ali generalno idiotsku novu verziju s Jasonom Stathamom. Ne znam jeste li tu frišku zatvorsku varijantu gledali ili niste (pogledajte ako volite moderne akciće, nije ništa gore ili bolje od većine sličnih stvari), ali remake na stranu, o njemu se ionako ovdje ne radi: okupili smo se da bi govorili o još jednom niskobudžetnom, modernom eksploatacijskom pokušaju da se iskamči koja para na debilima koji kupuju/posuđuju filmove unatoč mutnom poznavanju naslova.

'Death Race'…? 'Death Racers'…? 'Death Racing…'? Ma može, dajte mi bilo koji! Posljednjih godina, s pojeftinjenjem DV opreme za snimanje i štancanja DVD izdanja, takvih se primjera nakotilo izvan svake kontrole, a uglavnom ih potpisuju dva čovjeka, legendarni Ulli Lommel i Leigh Scott. Podsjećamo samo na neke: 'Transmorphes', 'Pirates Of A Treasure Island', 'Black Dahlia', 'The Hitchiker', 'Curse Of The Zodiac'…

Bušenje tijela šakom
Bušenje tijela šakom
Članice tima Vaginamyte
Članice tima Vaginamyte

Nisam gledao sve gore spomenute – neke jesam i mogu reći da 'Death Racers' (u režiji Royja Knyrima), baš kao i novi 'Death Race' u usporedbi s drugim ultrakinetičkim/'hip hop' akcijskim filmovima, nije ni gori ni bolji od većine. Radnja je sve što očekujete: poslijeratna američka budućnost susreće 'Pimp My Ride' i kritiku korporativnih medija, kao i gledatelja gladnih krvi za volanom i oko njega.

Sve to snimljeno za sto faking kuna, s jeftinom digitalkom i preseravanjem po slici s after efektima (kako sve ne bi izgledalo kao da je snimljeno za sto faking kuna s jeftinom digitalkom), s lošom glumom, jeftinim goreom, katastrofalnom jurnjavom, bijednim fajtovima i jadnim izgovorom za režiju. Dakle, što smo očekivali, to smo i dobili – poluzanimljivo smeće koje fascinira fenomenološki i usput uspijeva služiti kao dugometražna reklama za glavne likove, članove Insane Clown Posse, koji glume sami sebe.

Original je, u svakom pogledu, i dalje najbolji od svih.

Vi gledate – 'Death Race' uživo!
Vi gledate – ‘Death Race’ uživo!
ICP
ICP

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj