‘Dr. Sex’ (1964) | Žuti titl

‘Dr. Sex’ (1964)

Umjetnička posla
Umjetnička posla

Još malo bilježaka s prve linije seksualne revolucije.

Ukratko, još jedna seksploatacija za lovce na zametke žanra iz sredine šezdesetih, kada je svaka razotkrivena bradavica pred objektivom bila radikalna, a kamoli ako se ona razotkrije u ludom kontekstu ludih ideja, kakvih ovdje ima pregršt. Ništa radikalno, ta ipak je to 1964., ali iznenađujuće zabavnije nego što sam očekivao.

'Dr. Sex' je, kao i većina ovakvih naslova, prije svega dokument vremena za filmske arheologe, ali i zgodna prilika za znanstveno proučavanje prirodnih ljepota stare Amerike, koncipirana poput kvazi-mondo filma, sa svim potrebnim sastojcima, počevši od ludog doktora koji s lošim njemačkim naglaskom trabunja gluposti, pa sve do hrpetine golotinje. S tom razlikom da je ovo, kao, komedija.

I to komedija u kojoj skupina seksologa raspravlja o čudnim slučajevima na koje su naišli u svojoj profesiji, uključujući voajerizam, pretvaranje u psa, egzibicionizam i biznismena koji je uvjeren da u svom uredu razgovara s golim ženama.

Ovako ćete i vi izgledati nakon gledanja
Ovako ćete i vi izgledati nakon gledanja
Izbor literature ludih šezdesetih
Izbor literature ludih šezdesetih

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*