‘Dumbeast’ (2009) | Žuti titl

‘Dumbeast’ (2009)

Asano u 'Glup i gluplji' moduTadanobu Asano ošišan na lonac i divovski plišani CGI medvjed koji ruši vlak s mosta.

Ovakav sažetak može značiti samo jedno – Kankuro Kudo! ‘Dumbeast’ je novo djelo nastalo po scenariju superzvijezde japanske filmske pisane riječi, gospodina koji nam je u prošlosti donio hitove kakvi su ‘Ikebukuro West Gate Park’, ‘Kisarazu Cat’s Eye’, ‘Ping Pong’, ‘Zebraman‘ i ‘Yaji and Kita: The Midnight Pilgrims’.

Koncipiran poput kazališne predstave, ‘Dumbeast’ je većinom jedan veliki flashback, pripovijedanje o nestanku popularnog pisca, kojeg su pokušali ubiti vlastiti prijatelji jer im se nije sviđalo to što je u svoj roman nakrcao sve nezgodne detalje iz njihove zajedničke prošlosti…

U konačnici, dobili samo vjerojatno najoriginalniji i najbizarniji film o prijateljstvu, starenju i nostalgiji ikada snimljen, koji iako na trenutke zna biti potpuno hermetičan za prosječnog gledatelja sa Zapada, generalno oduševljava na trenutke predebilnim, ali na trenutke i pregenijalnim, šarenim, koliko i klaustrofobičnim miksom igranog ludila i povremenih uleta fine animacije.

 Ljepotica i (umjetne) žirafe

Sumo i vlakovi

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: