Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Getting Wild With Our Monkey’ (2002)

‘Getting Wild With Our Monkey’ (2002)

‘Getting Wild With Our Monkey’ (2002)
0
0

Haiku?Nikad dosta japanskih tripova.

Iako, ovo nije klasični filmski trip, niti arthouse eksperiment, niti nansensu komedija – ali jest prokleto bizaran film koji će vas svakih nekoliko minuta natjerati da uzviknete: WTF?!?

‘Getting Wild With Our Monkey’ zapravo pripada jednom čudnom odjeljku japanske punk kinematografije, obzirom da je nastao kao adaptacija romana Kou Machide, čuvenog punk pisca koji je napisao i predložak za legendarni Ishiijev ‘Burst City’.

Snimljen kao čudan, čudan san, ovo je film o usamljenom piscu koji kreće na ludo putovanje nakon što prihvati ponudu napisati scenarij za ‘društveni triler smješten na smetlištu’. Najkraće rečeno. Sve ostalo morate pogledati sami, ako ste spremni na putovanje fantastičnim stilom – fotografija, zvuk, montaža, režija i gluma ono su što film čine tako izuzetnim, a tek onda priča koja je sasvim dovoljno apsurdna i prepuna neočekivanih zavoja da vas drži hipnotiziranima kroz skoro-pa-dva sata. A i majmun je presladak.

MonkeyO živote, kuda dalje?

 

 

 

 

 

 

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT