‘The Chaser’ (2008) | Žuti titl

‘The Chaser’ (2008)

Sajko kiler i njegova žrtva
Sajko kiler i njegova žrtva

Novi korejski masterpis.

Azijski film o kojem se ove godine u Cannesu najviše pričalo – ne samo da ga je kritika u ekstazi prozivala 'novim Oldboyjem' (lijena usporedba koja se uvijek poteže kada još ljenije Zapadnjake treba zagrijati za nove, strašno dobre korejske naslove – a koji su rijetki u poplavi smeća u posljednjih godinu, dvije), već je Hollywood otkupio prava na remake ekspresno brzo, odmah nakon premijere, gotovo istu večer.

Pa onda, je li 'The Chaser' dorastao hypeu? O da, itekako.

U prvih pola sata filma, bivši policajac koji je postao svodnik uhvati serijskog ubojicu, koji je njegove cure tamanio zabijajući im metalne klinove u glavu. Kada obojica završe na policiji, kreće pravi show, a 'The Chaser' dokazuje svoju maestralnost savršenom kombinacijom ultraokrutnog i komičnog, suludo napetog i depresivnog. I sve to zasnovano je na istinitoj priči, a kritike nije pošteđen nitko – od neopisivo nesposobne policije do odvratnih političara koje nezadovoljni građani opravdano gađaju govnima.

Hong-jin Na snimio je ovaj film kao svoj prvijenac i odmah nabo zlatnu koku – strašan talent o kojem će se u budućnosti itekako pričati, a do tada, ne propustite ovo apsolutno remek-djelo modernog trilera.

Antijunak
Antijunak
Spavanje s ribama
Spavanje s ribama

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj