‘The Children’ (2008) | Žuti titl

‘The Children’ (2008)

Creepy shit

Creepy shit

Ajde konačno i nešto za plašenje!

U ovoj globalnoj renesansi horora nagledali smo se u zadnje vrijeme svega – i moderne eksploatacije i horor-komedija i gorefesta i nabrijanih bu! trzavica… Ali već dugo nije bilo nešto stvarno strašno, u old school, creepy shit definiciji pojma. Konačno!

Puno smo čitali o ‘The Children’ pa hajde konačno i da ga pogledamo – najnoviji u liniji horora s malim nevinim bićima koja postaju monstrumi u napadu na vlastite roditelje priča je o skupini mama i tata koji sa svojom djecom odlaze u snježnu vikendicu slaviti Božić. Djeca se počnu čudno ponašati i odjednom postanu nekontrolirano zla. Mogu li roditelji pobiti vlastitu djecu u samoobrani? Who can kill a child?

Ne znam s čime su ‘programirali’ malce, ali klinci su zastrašujuće uvjerljivi – svaka čast Britancu Tomu Shanklandu (‘Waz’) na režiji mladih, ali i starih glumaca, kao i svega ostalog u filmu. Sve je kako treba – odličan soundtrack, vrhunsko postepeno bildanje atmosfere i pravo adrenalinsko krvoproliće kroz cijelu drugu polovinu. I sve to u osamdeset minuta. Apsolutno fantastično!

Nikad više na snijeg

Nikad više na snijeg

Tko kaže da se djeca danas ne igraju s lutkama?

Tko kaže da se djeca danas ne igraju s lutkama?

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*