‘The Dead’ (2010) | Žuti titl

‘The Dead’ (2010)

Road killSpori afrički zombiji.

A kakvi zombiji, takav i film – spor i afrički, doduše britanski, ali snimljen u Burkini Faso. Ne znam što su redatelji Howard J. Ford i Jonathan Ford točno htjeli snimiti, ali kao da su jasno ciljali na arthouse zombi film i pri tome ne baš i uspjeli. Iz jednostavnog razloga – za tako nešto trebalo bi znati bolje režirati i imati daaaleko bolje glumce. Ovako, izgleda kao wannabe arty lamentacija nad svijetom živih mrtvaca, s potpisom nekog tko nije imao ni dovoljno znanja ni dovoljno novca da ispuni potencijal.

A potencijal leži u sagi o dva vojnika, bijelcu i crncu, koji lutaju zaraženom, apokaliptičnom Afrikom i svako malo naiđu na horde zaraženih puzavaca. Pa im pucaju u glave. Pa opet hodaju. Pa opet pucaju. I šute. Pa malo pričaju. I opet hodaju. Pa pucaju. I tako 100 minuta.

Ipak, seting je zakon – afričke pustinje i šumetine uvijek su tu da daju šarm i finu fotografiju, a ni gore nije za baciti. No rezultat je nažalost ipak ispod očekivanja – lijepa ambalaža, poprilično prazna i šlampava kutija.

Pustinjski pokolj

Crni zombiji u crnom mraku izgledaju coool

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj