‘A Force Of One’ (1979.) | Žuti titl

‘A Force Of One’ (1979.)

ImageChuck Norris iz 1979.! Karate je još friška vijest za SAD – karate folks se doživljava kao ‘čudake’, no čak je i policija, koja je bila vrlo sumnjičava prema vrijednostima orijentalne šore, morala potražiti pomoć u obuci svojih ljudi. Naime, u gradu se pojavio tajanstveni ubojica koji policajce ubija golim rukama pa je jamačno riječ o crnoj ovci, moćnom fajteru koji je odabrao ‘tamnu stranu’.

Čini se da spas leži jedino u Mattu Loganu, vlasniku karate kluba, koji je spreman žrtvovati vlastitu sigurnost (ali i sigurnost svog usvojenog sina, crnca) kako bi pomogao pravdi. No pred njim je veliki turnir, a policija cijeli slučaj počinje povezivati i s narko-mafijom…

‘A Force Of One’ jedan je od pionirskih projekata karate filma u Americi, žanra koji će eksplodirati u narednom desetljeću, a usto spada u ligu ‘ozbiljnijih’ filmova Chucka Norrisa, iako ima i glupog humora i zakon scena treninga i fajta u ringu, ali bogami i izvan njega.

I čak dvije završne borbe! Klasik, ako niste do sada shvatili…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj