‘A Mob Story’ (2007) | Žuti titl

‘A Mob Story’ (2007)

Guns and... hands

Guns and… hands

Novi HK film o trijadama. Naravno, mi smo prvi u redu za gledanje…


Mačete, noževi, satare, snajperi, pištolji… pucanje u oči i jaja čovjeku koji je izmasakriran ciglom… Lijepo je vidjeti da je dobri stari Hong Kong i dalje nasilan ko sam vrag.

Jednostavna, mračna i nihilistična priča – HK kiler bježi u Tajvan i lamentira o teškom životu u podzemlju; žene su zajebana bića, a putem ostaje trag leševa.

Legendarni Herman Yau (uz pomoć novca producenta Andrewa ‘Infernal Affairs’ Laua) ovdje se igra s nekim zanimljivim vizualnim rješenjima (pauziranje slike, okretanje kamere, split screen…) i dobro koristi video format, vjerojatno ohrabren time da radi straight to video proizvod, no njegov prošlogodišnji ‘On The Edge’ ipak je bolji doprinos žanru.

Ovog muče prevelike ambicije i pomalo nategnuto silovanje poruka, s prilično nekarizmatičnim glavnim antijunakom, ali svejedno ostaje sasvim solidna STV zabava, s malo akcije, malo seksi žena i pokojom litrom krvi.

Bang! I tako još desetak puta...

Bang! I tako još desetak puta…
Važno je biti cool

Važno je biti cool

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj