‘ABCs of Death 2′ (2014) | Žuti titl

‘ABCs of Death 2′ (2014)

Hej, čemu ovo služi?

Hej, čemu ovo služi?

Abeceda druga, abeceda bolja!

Znate već pjesmicu koja kaže da su nastavci rijetko bolji od prvog dijela, a pridodamo li ovom rijetkom slučaju i činjenicu da u drugom dijelu ima još manje poznatih i velikih imena od izvornog omnibusa, čuđenje je utoliko veće. Jer, ‘ABCs of Death 2′ jest bolji od jedinice, što ne znači da nema sranja – ima dovoljno, ali je u globalu luđi, zabavniji, razuzdaniji, bogatiji potpuno bizarnim idejama…

Samo jedan ‘Grandad’ Jima Hoskinga intrigantniji je od većine stvari iz jedinice, ‘Masticate’ Roberta Boochecka genijalan je komentar na ‘bath salts’ aktualiju iz 2013., a ‘Youth’ Soichija Umezawe podsjeća da još uvijek ima duha u posrnulom japanskom ludilu.

Iako su imena nova, koncept je isti – svaki redatelj jedno slovo, a tema je naravno i dalje smrt, što nužno ne znači i horor. Tako da ovdje ima i drame i distopijskog SF-a, kao i ponešto naših starih prijatelja i znanaca – Erik Matti raspištoljio se s goreom u ‘Invincible’, a Julian Gilbey (‘Rise Of The Footsoldier’) miješa krv  i društvenu kritiku u ‘Capital Punishment’, dok Vincenzo Natali ide u SF politiku s ‘U Is For Utopia’. Zabavna kompilacija, uglavnom.

U razdjeljak te ljubim

U razdjeljak te ljubim

Tajlandski mamurluk

Tajlandski mamurluk

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj