‘Alone With Her’ (2006) | Žuti titl

‘Alone With Her’ (2006)

Djevojke u ljetnim haljinama volim
Djevojke u ljetnim haljinama volim

'Happiness' za Big Brother generaciju.

Naime, ovako bi vjerojatno izgledala četvrtina kontroverznog filma iz 1998. da je P.S.Hoffmanov lik kojim slučajem imao digitalnu kameru, tj. više njih.

Nakon upozorenja da u SAD-u svake minute troje ljudi postane žrtva 'stalkinga', film počinje blago 'drmajućim' kadrovima iz kojih zaključujemo da netko prati zgodne mlade djevojke i snima ih vješto sakrivenom kamerom. Ubrzo nam se daje do znanja da je dotičnom manijaku za oko zapela jedna djevojka koju je opazio u obližnjem parku. Ljubitelji starijih filmova tu će vjerojatno primijetiti sličnost sa početkom britanskog trilera 'The Collector' iz 1965. No, dok je manijak iz 'The Collectora' imao dovoljno hrabrosti da kidnapira svoju 'odabranicu', manijak iz 'Alone with Her', kojeg izvrsno tumači Colin Hanks (sin Toma Hanksa), odlučuje se za manje riskantan potez, te postavlja niz skrivenih kamera po cijeloj kući jadne djevojke…

Osim što odlično funkcionira kao uzbudljiv triler, 'Alone with Her' je ujedno i test voajerizma publike, budući da je cijeli snimljen 'skrivenim kamerama' pa su velik dio filma (kada ne vidimo manijaka) glavni protagonisti zapravo publika i djevojka. Sličan 'kamere kojima je film snimljen ujedno su i kamere u samom filmu' postupak primijenjen je i u ovogodišnjem 'Cloverfieldu', s tom razlikom što je ovdje čudovište iza kamere.

Scenarij je prilično izbrušen, gotovo bez imalo praznog hoda, no pred kraj se, nažalost, počinju nizati klišeji koje će predvidjeti svatko tko je pogledao barem dva trilera s opsjednutim psihopatima, kakvi su naročito bili popularni u prvoj polovici devedesetih, a tko je gledao 'Happiness' i 'The Collector', predvidjet će i sam kraj filma.

No, bez obzira na to, 'Alone with Her' je zanimljiva studija uma usamljenog i očajnog pojedinca, koja nas podsjeća na to u kakvom bolesnom (i tužnom) svijetu živimo.

Bez cenzure
Bez cenzure
Manijak
Manijak

Image

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj