‘Amityville 2: The Possession’ (1982.) | Žuti titl

‘Amityville 2: The Possession’ (1982.)

ImageNedavno buđenje Amityville hypea iz mrtvih još jednim lobotomičnim holivudskim remakeom sklepanim za generaciju koja nije nikada čula za Burta Younga, ali zato obožava Colina Farella potaknulo nas je da se podsjetimo ovog zabavnijeg nastavka izvornika, nakon kojeg je usljedilo još milijun različitih prežvakavanja premise, ali nikada s tako fino doziranim letećim kistovima, krvavom svetom vodom, incestom i demonskim glasovima.

Legendarni istiniti događaj potaknuo je Stuarta Rosenberga da 1979. godine snimi filmu verziju ‘The Amityville Horror’, priču o ukletoj kući s očima od prozora i nosom o dimnjaka, koja krvari iz zidova i brutalno masakrira svoje stanare. Ovaj nastavak Damiana Damianija (koje ime!) je još ‘strašniji’ (koliko to može biti iz današnje perspektive…), luđi i maštovitiji, što ga čini savršenim gledanjem za pred spavanje. Naravno, ako niste jedan od onih koje film natjera da to čine s upaljenim svjetlima…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: