‘Anthropophagous 2000’ (1999) | Žuti titl

‘Anthropophagous 2000’ (1999)

Da, ovo jest čupanje crijeva na usta
Da, ovo jest čupanje crijeva na usta

Tko će drugi snimiti remake jednog od najozloglašenijih gore horora zlatne ere nego… Andreas Schnaas!

Naš stari heroj Schnaas, poglavica modernog njemačkog ultra-gore filma, i ovom poslu pristupa s istim home made principom, iako se mora reći da je malo uznapredovao u odnosu na stare, 'Violent Shit' klasike, barem kada je u pitanju nesrazmjer ideja i realizacije. Istina, i dalje je u onim minutažama kada nema akcije i gorea dosadan za popizdit te u lošoj glumi, traljavoj režiji i kilavoj montaži uvijek više smiješan nego strašan, ali bože moj – pa to je Andreas Schnaas!

U svakom slučaju, 'Anthropophagous 2000' je njegov niskobudžetni (bezbudžetni) remake jednako niskubudžetnog i stupidnog klasika Joea D'Amata iz 1980. godine, proslavljenog (i zabranjenog) prije svega zbog scene žderanja fetusa. U ovoj novomilenijalnoj verziji priče o kanibalu-ubojici, gorea je daleko više nego u izvorniku, naravno – ipak je to jedino oružje kojim Schnaas raspolaže i bilo bi mu bolje da ga iskoristi koliko god može. A bogami se iživio – od početnog kasapljenja sjekirom i deranja kože s glave do vađenja crijeva, kidanja ruke golom rukom, komadanja lubanje kamenom i ključne scene otvaranja trbuha trudnice kamenom, čupanja djeteta i njegova žderanja pred kamerom – laganog grickanja lubanje iz koje teče mlaz krvi.

Klasični njemački gorefest – za one koji znaju o čemu pričam, ovo je neizbježna poslastica, a za one koji ne znaju… pa, ne moraju ni znati. Al stvarno.

Da, ovo jest čupanje djeteta iz utrobe
Da, ovo jest čupanje djeteta iz utrobe
Da, ovo jest vađenje crijeva iz... shvatili ste.
Da, ovo jest vađenje crijeva iz… shvatili ste.

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj