‘Balls Of Fury’ (2007) | Žuti titl

‘Balls Of Fury’ (2007)

U potrazi za svježim sushijem
U potrazi za svježim sushijem

Predana i duhovita parodija na borilačke filmove s gladijatorskim turnirima i cage fightovima, kakvih smo se nagledali osamdesetih i ranih devedesetih.

Na neke od najboljih filmova naše mladosti, dakle – 'Balls Of Fury' savršeno prati strukturu prosječnog turnir-akcića, počevši od gubitnika koji na karatekidovskoj izobrazbi kod slijepog mastera stječe potrebna znanja za konačni obračun u internacionalnoj borbi živopisnih fajtera iz svih krajeva svijeta. Samo što borba nije tučnjava na smrt u kavezu, već – natjecanje u stolnom tenisu! Na smrt!

Posebna pažnja posvećena je castingu – uz Christophera Walkena koji se pojavljuje u ulozi negativca te uvijek seksi Maggie Q, tu su i legendarni James Hong (čovjek s 326 zabilježenih uloga na Imdbu!) te Cary-Hiroyuki Tagawa, vječni negativac kojeg smo gledali, između ostalog i u 'Kickboxer 2' te 'Showdown In Little Tokyo', jednom od najboljih filmova ikad (je, on je onaj kojeg razapnu na vatrometu). George Lopez, ovdje FBI agent, prvu je ulogu u životu odradio kao Tornado u 'Fist Of Fury' Bruce Leeja, a i Jason Scott Lee ima svoju genijalnu ulogu (aha, on je ovaj sa štapićima u nosu). Kao i Robert 'Terminator' Patrick, u maloj, ali vrijednoj ulogici. A bogami i dežurni talijanski gangster David Proval ('Mean Streets', 'Miami Vice', 'Cagney & Lacey'…) je tu.

'Balls Of Fury' je, ukratko, fanovski film za fanove. S fajnal fajtom među bambusima i na visećem mostu! I prigodnim power rock songovima!

Najbolji film o stolnom tenisu i dalje ostaje genijalni japanski 'Ping Pong', ali ovo je jedan od zabavnijih naslova 2007, koji će u potpunosti znati cijeniti samo oni koji su se nagledali šampiona žanra, ovdje parodiranog korak-po-korak, žanra ispunjenog klasicima od 'Kickboxera' preko 'Best Of The Best' i 'The Fighter' do 'American Samurai', što objašnjava zašto je ostao neshvaćen kod većine novije generacije, jer fore bez razumijevanja konteksta nisu dovoljne. Iako uopće nisu loše, dapače – retro humor nije za svakog, ali za nas svakako jest!

Way Of The Ping Pong
Way Of The Ping Pong
I malo Indiane Jonesa...
I malo Indiane Jonesa…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj