‘Battle For Haditha’ (2008) | Žuti titl

‘Battle For Haditha’ (2008)

Gore
Gore

Nick Broomfield u svijetu američkih ratnih zločina.

Posljednjih godina, format docudrame, zajedno s dokumentarcima, doživljava pravi procvat, na potezu od 'The Road To Guantanamo' i 'United 93' pa sve do 'Radacted', koji se također bavi američkim zločinima u Iraku, samo je De Palmu ovog puta po kvaliteti prešišao legendarni britanski kralj dokumentaraca.

Nisam još pogledao Broomfieldov 'Ghosts', koji je također jako hvaljeni komad docudrame, ali iako to već neko vrijeme odugovlačim, nakon ovog svakako se bacam na gledanje. U isto vrijeme i rekonstrukcija, ali i odličan ratni film, 'Battle For Haditha' pokazuje kako su američki vojnici iz osvete pobili 24 iračka civila, muškaraca, žena i djece. Broomfield ovdje daje priliku objema stranama (ili bolje reći trima stranama: Amerima, teroristima i nedužnim civilima) da pokažu svoju istinu. Pomoću glumaca (i genijalnih naturščika), visoke produkcije na setovima u Jordanu i režiji koja savršeno kombinira mračnu blisku povijest i zakonitosti igranog filma.

Jedna od stvari koju treba pustiti na televiziji kada Bush dođe u Hrvatsku.

Zločin
Zločin
Kaos
Kaos

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj