‘Black Water’ (2007) | Žuti titl

‘Black Water’ (2007)

Plavuša, pojedeno truplo i odgrižena ruka
Plavuša, pojedeno truplo i odgrižena ruka

Tri čovjeka i jedan pravi krokodil – bomba!

Sve se vraća, sve se plaća – i naplaćuje. Trend revivala animal attack filmova dolazi u paketu s trendom revivala… pa, otprilike svega postojećeg, a 2007. godina ostat će između ostalog upamćena i kao godina krokodila na filmu, obzirom da se osim ovog bisera na tržištu nalaze još čak tri naslova s dotičnim gmazovima, 'Primeval', 'Rogue' i 'Lake Placid 2'.

'Black Water' je iznimno dobro odrađen za standarde nezavisnog filmskog minimalizma – većinu vremena troje glumaca (dvije žene i muškarac) sjede na drvetu i pričaju, pokušavajući istodobno pronaći načine da se oslobode zamke u koju ih je uvaljao krokodil nakon što im je prevrnuo čamac i pojeo prijatelja.

Prava močvara, pravi krokodili, dobar soundtrack, fina gluma i odlična režija dižu stvar daleko, daleko iznad prosjeka, a mjehurići koji se neprekidno, zlokobno dižu iznad vode bacaju mi sjećanja na dane kada sam svojim očima u Africi gledao krokodile kako se na vlastitoj farmi međusobno kolju ispuštajući mjehuriće prije napada, i mislio: jebote, ovoj mrcini treba tek nekoliko sekundi da me izgrize na šnicle!

Što je filing koji se itekako provlači tijekom cijelog gledanja ovog malog, ali odličnog, jeftinog, ali efektnog australskog trilera, u kojem čak i kada ne vidite zlog krokodila, konstantno osjetite njegovu prisutnost. Moćna živina, moćan film.

Dobar tek, gospon krokodil
Dobar tek, gospon krokodil
Bijeg je najbolja obrana
Bijeg je najbolja obrana

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*