‘Blood And Bones’ (2004.) | Žuti titl

‘Blood And Bones’ (2004.)

ImageTakve stvari inače zovu Ulogom Života – Takeshi Kitano kao Kim Shunpei, nasilni pater familias, sajko koji tuče ženu i djecu, siluje i utjeruje dugove, u brutalnoj, crnoj drametini o korejskim imigrantima u Japanu, s potpisom Yoichi Saija (iste godine snimio i pseći film ‘Quill’, čiji DVD stoji li stoji na mojoj polici i nikako da ga ubacim u plejer… mislim da je vrijeme!).

Yoichi je šest godina čekao da Kitano nađe rupu u svom rasporedu i nađe vremena glumiti u ovoj bombi od filma. Jer, ispravno, nije htio snimati s nikim drugim, kao što ni vi, nakon gledanja, ne možete u ovako opakoj ulozi zamisliti ikog drugog na svijetu.

Jedan sin umire kao gangster, drugi postaje komunist i završava u zatvoru, kćer se pokušava ubiti žderanjem otrova za miševe… Ubojstvo, rak, skok s mosta, vješanje, razbijanje zubiju, brutalna tučnjava na sprovodu – kao da si otvorio domaću crnu kroniku!

Kritika već duže vremena svršava na ovaj film, a bogami i na Kitanovu izvedbu, a samo rijetki će vam reći kako je, eto, nagrađivani književni predložak (bestseler ‘Chi no Hone’ by Yang Sogiru) bolji – moguće, nisam čitao, ali to ne znači da film nije remek-djelo sa snagom najopakijih radova filmografije Kim Ki-duka, korejskog majstora real life crnjaka.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj