‘Bloody Tie’ (2006) | Žuti titl

‘Bloody Tie’ (2006)

Milicija trenira strogoću
Milicija trenira strogoću

Još jedan korejski hard boiled biser.

Zapravo, još jedna korejska stajliš kriminalistička tragikomedija, nasilna i okrutna koliko duhovita i kritička komadina koja je po dolasku u kina čak izazvala i ponešto kontroverze, obzirom da se bavi temama koje baš i nisu drage korejskoj desnici i njezinom priznanju postojećih problema u društvu – drogi, koja gazi korejsko društvo nakon imaginarnog ekonomskog kolapsa u kojem je svoje prste imao i omraženi IMF.

Redatelj Ho Choi ne samo da ne mete pod tepih pipkave stvari, već do kraja gazi po korumpiranosti sustava, u kojem policija reketari dilere i živi na račun kriminala, strastveno se boreći protiv njega tek onda kada se križarski rat pretvori u suludu osobnu opsesiju. Utjelovljenje svega toga jest glavni detektiv koji ševi udovicu svog mrtvog partnera, sve dok mu se ne prestane dizati zbog tereta poslovnih problema…

Drugu stranu zakona, kad bi jasnog razgraničenja uopće i bilo, predstavlja mladi, pokvareni, koliko u duši zapravo dragi i naivni diler Sang-do (Seung-beom Ryu u još jednoj sjajnoj ulozi), a tu je i neobičan bleksploatacijski soundtrack te pokoji 'Trainspotting' trenutak. Predobro.

Dilerska posla
Dilerska posla
Ray Ban i alkohol
Ray Ban i alkohol

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj