‘Borat’ (2006) | Žuti titl

‘Borat’ (2006)

Borat voli seks
Borat voli seks

Najsmješniji film u povijesti.

Dobro, možda jedan od deset najduhovitijih ikada, ali iskreno ne pamtim kada sam posljednji put imao tolike bolove od smijanja, plakao i gušio se s cijelim redom u kinu gotovo svake sekunde i još imao napade smijeha sam sa sobom, satima nakon projekcije. Osim možda nakon 'Freddy Got Fingered'; Tom Green, čiji je koncept 'terorističke komedije' preuzeo Sacha Baron Cohen, postavio je temelje za tzv. komediju koja se ne može izvesti bez posjedovanja muda od čelika, a Borat je stvari odveo na next level, davši svemu snažni pečat društvene angažiranosti i inteligenciju kakva još nije viđena u konceptu političke nekorektnosti.

Ispričati bilo što iz 'Borata' bio bi spojler, obzirom da je svaka sekunda zlata vrijedna pa vam tako mogu reći tek to da svi teaseri koje ste gledali po YouTubeu čine tek jedan sićušni promil onoga što vas čeka. 'Borat', film-fenomen i možda najveća popkulturna medijska eksplozija 21. stoljeća (znate li možda za ijedan slučaj iz povijesti, a da je jedna komedija uzrokovala sastanke dva predsjednika i press konferenciju komičarskog alter-ega ispred Bijele Kuće?) je jednostavno savršeno i neopisivo duhovito ogledalo svijeta u kojem živimo, ogledalo koje je, svim frkama unatoč, ipak 'najuvredljivije' za Amerikance, a ne za Kazahstan, židovsku i romsku zajednicu.

Gledati jako puno puta, u terapijske i sve ostale zamislive svrhe. Remek-djelo.

Kolekcija proljeće-ljeto 2006
Kolekcija proljeće-ljeto 2006
Antologijsko pjevanje na rodeu
Antologijsko pjevanje na rodeu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj