‘Boxer’s Omen’ (1983) | Žuti titl

‘Boxer’s Omen’ (1983)

Shaw Brothers studio na zalazu karijere, posljednjim trzajima nokautira pogotkom direktno u glavu!

DVD ovitak

DVD ovitak

Nevjerojanto! Apsolutno nevjerojatno! Film u kojem tanašna radnja visi na vlati kose i svrha joj je samo pospajati beskrajno duge i neviđeno degutantne scene kojekakvih azijskih crnomagijskih obreda i apsolutno neizrecivo nevjerojatno gore-maštovitih obračuna sila dobra i sila zla!

Snimljen 1983, ovo je posljednji horror legendarne honkonške producentske kuće Shaw Brothers kojeg mogu s pravom nazvati “šećer na kraju”. Iako ćete gledajući ga uglavnom imati odvratan a ne sladak okus u ustima. A evo zašto:

Teško je reći bilo što a da se ne spoila osim da od stotinjak minuta bar 70 otpada na megagnjusne prizore kakvi se rijetko viđaju a neke vrijedi spomenuti jer su stvarno “over the top” – poput npr. oživljavanja pozombljene žene u nezaboravnoj sceni izvlačenja tijela
prekrivenog milijunima crvi iz krokodila iz kojeg su prethodno pedantno izvadili utrobu uključujući i jaja sa mladuncima koji iz njih odgmižu kad ih ekipa crnomagičara razbije, preživanja kojekakvih odvratnih namirnica pa pljuvanje i dodavanje kolegi po magiji da nastavi (polu)konzumaciju (i tako više puta!), leteće “Leyak” glave (vidi “Mystics in Bali”) koje ovdje žrtvu dave arterijama i venama koje im vise iz vrata (nezaboravno!), šišmiši, krokodili, povraćanje jegulja (!), crvi, crvi i crvi, pauci ubojice, itd. itd. itd. … Ma svaka sljedeća scena nadmašuje prethodnu paradu gnjusoba!

Sile zla...

Sile zla…

Gnjusno!

Gnjusno!

Dobro, tu su i egzotične lokacije Tajlanda, Kine, Nepala, solidna fotografija, ekstremno jarki “argentovski/suspirijski/Inferno” kolor, ponešto full-frontal golotinje, seksa i maštovitog kadriranja istog… ali brate mili, magijski obredi maštovitiji su od svega skupa a povremena gnjusnost prelazi sve granice!

Morbidno!

Morbidno!

Odvratno!

Odvratno!

Ah, radnja? Pa dobro evo: majstoru borilačkih vještina ukaže se duh budističkog svećenika i uvjeri ga da se mora sukobiti sa silama zla kako bi se i sam spasio od smrti koja mu prijeti nako što se tijelo budističkog svećenika raspadne. Naime, njih dvojica povezani su prošlim životima u kojima su bili blizanci – pa kad umre jedan, uskoro umire i drugi (ne pitajte za logiku…). Jedini spas je dostizanje besmrtnosti i tako “konzerviranje” svećenikovog tijela a time i borilački majstor ostaje na životu.

Čekaj da otkvačim glavu pa ćeš vidjeti...

Čekaj da otkvačim glavu pa ćeš vidjeti…

Grand finale

Grand finale

Pravi morbidarij i zabava za sve uzraste dobrog želuca.

Image

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: