Breaker! Breaker! (1977.) | Žuti titl

Breaker! Breaker! (1977.)

ImageSvaki novi komad starog Chucka Norrisa je dobrodošao u ovoj kući! Ima se još poprilično toga za nabaviti u kolekciji, ali ova opskurija iz 1977. nešto je što treba imati, ali samo ako ste pravi fan. Ili barem dovoljno ludi.

Zamislite popularne 70’s kamiondžijske Wild Wild West filmove, kao što su ‘Smokey And The Bandit’ i ‘Konvoj’, samo ovog puta u niskobudžetnoj, žali-bože verziji Chuckom Norrisom kao J.D.-jem, klasičnim mudrim vozačem kamiona, inkarnaciji gurua i čovjeka iz naroda u isto vrijeme. On vozi brata na suvozačevom sjedalu i dodatno zarađuje obaranjem ruku po birtijama (motiv je Stallone modificirao deset godina kasnije), šarmira konobarice, jede krafne i tuče se samo kad mora.

Prava zabava počinje vrlo brzo, kada film napravi nagli ‘Deliverance’/’2.000 Maniacs’ zaokret pa se J.D. stane boriti protiv pomahnitalih redneka u gradu kojim vlada totalitaristička, zločinačka strahovlada zlog suca i njegovih pomoćnika. J.D. intervenira kao pravi vigilante, ne bi li karateom oslobodio buraza zatočenog u toj pomahnitaloj lokalnoj samoupravi, zoni sumraka s vlastitim bolesnim zakonima nazvanoj – Texas City! U Kaliforniji! Kako li je Walker samo pristao glumiti u takvom besramnom političkom pamfletu?

Nažalost (nasreću?), u paketu dolaze urnebesno glupi i nikad drvenije odglumljeni dijalozi, plus katastrofalno praznohodna režija, ali gledajte to s pozitivne strane – tu su egzibicije na kroserima uz solažu na bendžu, blesave slepstik barske šore, seljačine koje se zabavljaju pucanjem po sjevernjačkim vozilima s brda i pristojna količina pravog pravcatog karatanja!

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj