‘Broken’ (2006) | Žuti titl

‘Broken’ (2006)

Aaaarrrgh!
Aaaarrrgh!

Niskobudžetni britanski 'Saw' u šumi. Najgrublje rečeno.

Nije da nije mogao biti puno bolji, ali nažalost, budžetiranje ovakvih projekata još uvijek nije moguće u takvoj mjeri da bi bilo dovoljno za išta osim poluamaterskog hororca sa sjajnim idejama i odličnim goreom. Što zna biti problem kada se cijela stvar treba temeljiti na psihologiji i izvedbama glavnih glumaca, koji u globalu baš i nisu previše dostojni zadatku (tragično nekarizmatični negativac i plavuša sklona preglumljavanju), a bogami i iritantna fotografija kao i činjenica da seting ponekad izgleda kao amaterska kazališna predstava previše ne pomažu. No, ako je istina da je budžet stvarno bio gotovo pa nepostojeći, konačan rezultat je, neizbježnim manama unatoč, sasvim pristojan.

'Broken' je, dakle, niskobudžetni sicky koji udara u glavu već samim početkom, kada zatočena žena grančicom otvara šav na trbuhu pa prstima kopa po vlastitoj utrobi u kojoj joj je ušiven žilet za prerezati omču stavljenu oko njezinog vrata. Šteta što nakon takvog uvoda ostatak ne drži vodu na terenu bizarnih ideja…

Premisa je, dakle, pomalo 'Sawasta' – psihopat drži robinje i maltretira ih u šumi zapovijedajući im što trebaju učiniti ako žele živjeti, no dok su testovi 'ženske snage' dijelom maštoviti (junakinja vezana lancem mora održavati vrt, uz pokoje lomljenje noge i seks), između ima dosta praznog hoda pa je film mogao pristojno preživjeti i u kraćoj minutaži.

Inače, tu je i Mortiis na soundtracku, za one kojima to nešto znači u životu…

Jupiii, žilet!
Jupiii, žilet!
Ušutkavanje
Ušutkavanje

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj