‘Bullet & Brain’ (2007) | Žuti titl

‘Bullet & Brain’ (2007)

U centru pažnje
U centru pažnje

Postoje filmovi koji služe za gimnastiku mozga i oni koji služe za njegovo opuštanje. Pogodite kojoj kategoriji pripada ovaj komad moderne hongkonške pop kinematografije?

Iskreno, 'Bullet & Brain' sam stavio gledati samo zato što se na kaveru DVD-a smiješe sve odreda same legende – Francis Ng, Anthony Wong i Eric Tsang,  što je dovoljan razlog da zainteresira svakog tko zna išta o kinematografiji Hong Konga. A te su njuške okružene i pristojnom količinom zgodnih djevojaka, sve odreda novim seks simbolima HK filma. Stvarno šeta što su se svi nabili u loš film.

Rezultat je tako tek umjereno zabavna priča o trijadama, policiji, potrazi za djevojkom i njezinim anđelima čuvarima, Bulletu i Brainu, koji su se, iako su profi kileri,  zavjetovali da više nikada neće ubiti. Dovoljno da zabavi u kasne večernje sate, kad vam je mozak preumoran da apsorbira Belu Tarra, a opet ne baš toliko tup da se može probijati kroz, štajaznam, nigerijski voodoo horor.

Večera utroje s lešom, ispaljivanje rakete iz Hummera, kung fu fajtovi, seksi djevojke, pucačina… Gledljivo, ako samo ako nekako zanemarimo isprazne spotovske sekvence, lošu režiju (Keung Kwok Man), očajan soundtrack, kilavi tempo i nepostojeću kemiju među likovima.

Drito u glavu
Drito u glavu
Ljubav
Ljubav

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj