‘Carnosaur’ (1993) | Žuti titl

‘Carnosaur’ (1993)

“Gledao si previše talijanskih zombi filmova…”

DVD ovitak

DVD ovitak

Ne kažem to ja a ni ne odnosi se na mene (iako je, u mom slučaju, izjava točna :) ) već to kaže konobarica u lokalnom bircu jednom od gostiju koji iznosi teoriju o uzrocima opakih kasapljenja nedužnih ljudi. Zgodna replika koja više nego ikakva nakupina rečenica govori o tvorcima ovog (ne)djela i njihovim afinitetima! A tata projekta je upravo Roger Corman koji je ovu priču izbacio na tržište odmah po nastanku euforije zvane ‘Jurski park’. Jer kud ćeš bolje nego šlepati se na leđima blockbustera i pokupiti štogod kinte! Heh, sjećam se kako je prije desetak godina njegova TV premijera u nas na HTV-u pompozno najavljivana reklamom u kojoj su ga upravo sparivali sa ‘Jurskim parkom’. Moš’ mislit’ razočarenja za one koji nisu nikad čuli za Cormana! :)

A Diane Ladd, zvijezda ‘Carnosaura’ i majka glavne glumice Jurskog parka (Laura Dern), dinosaur i scenarij nastao kao adaptacija pisanog djela uglavnom je jedino zajedničko Spielbergovom i Cormanovom masterpisu. Naravno, ‘Carnosaur’ nije adaptacija Chrictonovog romana već filmovani roman Johna Brosnana o genetskim makinacijama nad pilićima i oživljavanju dinosaura preko pilećih jaja koje legu što pilići a što – ljudi! Kako? Zašto? Čega? Što? Šteta je spoilati jer vrijedi ubiti 80-tak minuta života ovim ultra low budget minijaturama i maketama velikih setova kako bi pokoja motorizirana, a većinom lutka Carnosaura navučena na ruku, izgledala (neuspješno ;) ) monumentalna.

Svako jutro jedno jaje...

Svako jutro jedno jaje…
Ma jel' to redateljeva ruka il' su Carnosaurove čvalje?

Ma jel’ to redateljeva ruka il’ su Carnosaurove čvalje?

Ma film je urnebes i parada gore eskapada (gle stih! :) ) gdje brzorastući Carnosaur mesari  sve na što naiđe pazeći pri tome da se pred kamerom što više vidi! :)

Klasik nad klasicima koji je za sobom povukao i dva još nebuloznija nastavka. A to je jasan dokaz kvalitete! :)

Mrcina

Mrcina
'Face off' na Cormanov način

‘Face off’ na Cormanov način

Image

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.Komentiraj

Logiraj se preko:


*