‘Chopping Mall’ (1986) | Žuti titl

‘Chopping Mall’ (1986)

Zaboravite Transformerse, ovo su mrcine!
Zaboravite Transformerse, ovo su mrcine!

Klasik.

Kroz povijest, snimljeno je puno dekonstrukcija nacionalnog mita o šoping centru, od 'Dawn Of The Dead' do 'Mallrats', ali niti jedan od njih nije bio o šoping centru koji ubija ljude! Romerov klasik bio je utočište, koliko i zamka, ali ovdje je pravi kiler, čiji su egzekutori zapravo roboti, uposleni kao osiguranje. No, nakupina metala i čipova ne funkcionira kako se očekivalo pa umjesto onesposobljavanja provalnika kreće u misiju istrebljivanja svega što joj se nađe na putu.

'Chopping Mall' u osnovi je klasični slasher – osam tinejdžera (koji redom izgledaju kao da imaju 30 godina) tulumari u šoping centru, pije i ševi se. Naravno, moraju biti kažnjeni za svoje grijehe, a jednog po jednog (uključuje nabildane ševce i plavuše u gaćicama, kao i par geekova, ofkors) s ovog svijeta uklanja novi security, simpatični robot s misijom uništenja ljudske rase.

Dick Miller na 220 volti
Dick Miller na 220 volti
Kao, tinejdžerica
Kao, tinejdžerica

No, nisu ni klinci lak orah pa iz oružarnice dućana (živjela Amerika i činjenica da prodaju mitraljeze pokraj Konzuma!) uzimaju sve što im se nađe pod rukom i kreću u, kako sami kažu, 'some Rambo' shit. Nakon čega slasher postaje akcić, prava divota ludila B-produkcije osamdesetih.

Opaki soundtrack, cameo Dicka Millera i 'Attack Of The Crab Monsters' na TV-u (ipak je ovo producirao Roger Corman!), laseri, eksplodirajuća glava… Killbots su zaaakon!

We are the robots, tam-ta-ta-tam
We are the robots, tam-ta-ta-tam
Skviiik!
Skviiik!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj