‘Confessions Of A Psycho Cat’ (1968) | Žuti titl

‘Confessions Of A Psycho Cat’ (1968)

ImageOu jea, swingin’ sixties!


Iako izgleda kao djelo Cormana ili Meyera, ‘Confessions Of A Psycho Cat’ je plod stanovitog Herba Stanleyja, njegov jedini film. Nije čudo. Osim što izgleda kao da je snimljen za nula kuna, u studentskim sobama s ‘glumcima’ koji ‘glume’ kao junaci hrvatskih sapunica nakon amnezije i retardacije, ovaj pravi mali zagubljeni biser niskobudžetne 60’s eksploatacije namijenjen je brzopoteznom rajcanju generacije kojoj su scene simuliranih biseksualnih grupnjaka, pomiješane s pokojim teatralnim ubojstvom i neizbježnim konzumiranjem različitih vrsta trendovskih droga, bile idealno ‘zabranjeno voće’ kasnonoćnih kino projekcija. Danas, ovaj seks-narko-killer miš-maš može se gledati samo kao komedija, o poremećenoj bogatašici koja unajmljuje trojicu muškaraca za svoju lovinu – onaj koji uspije preživjeti 24 sata na ulicama Manhattana, dok ih ona lovi kao životinje, dobit će 100.000 dolara nagrade. Na ‘oglas’ su se javili glumac, wrestler i džanki. Imaju li šanse?


Ljubitelje boksa razveselit će to da propalog wrestlera glumi legendarni Jake LaMotta (da, onaj kojeg je ovjekovječio DeNiro u ‘Raging Bull’), koji biva smaknut kao bik u borbi s toreadorom. A ostali… morat će se zadovoljiti ženom koja se žvali sa svojim odrazom u ogledalu, silnim soft-porn orgijama, tragikomičnim scenama heroinske krize i rafiniranim lo-fi sleazom koji se cijedi iz svake sekunde ovog (nimalo čudno) zanemarenog dijela filmske povijesti.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj